joi, 12 februarie 2015

Ghid cal - Metin2

Ghid complet despre cal si calarie din Metin2.

Pentru a calari puteti fie inchiria un ponei, fie obtine un cal.

Inchirierea unui ponei

Puteti inchiria un cal (ponei) utilizand o Harta de calarie. Harta de calarie o veti primi la diferite misiuni intre nivelurile 10 si 20. Nu pica la niciun monstru. Pentru a o folosi mergeti la Grajdar si selectati optiunea Incalecatul (Folosirea Hartii de calarie). Pentru fiecare Harta puteti calari 10 minute iar daca descalecati pierdeti timpul ramas.


Harta de calarie


Obtinerea (cumpararea) unui cal


Pentru a obtine un cal trebuie sa aveti minim nivelul 25. Caii sunt de 3 tipuri: incepatori, armati si militari. Calul este incepator intre nivelul 1 si 10, armat intre 11 si 20 si militar de la nivelul 21. Caii pot avea 3 culori: alb, daca nu apartineti niciunei bresle, maro daca apartineti unei bresle si negru daca sunteti liderul unei bresle.

Calul incepator (nivel 1-10):Calul se poate obtine incepand cu nivelul 25.
Trebuie sa aveti o medalie de cal. Medalia de cal pica in Temnitele Maimutelor sau se poate cumpara de la alti jucatori. Odata ce aveti Medalia de cal va puteti duce la Grajdar si selectati optiunea "As vrea sa calaresc". Veti primi o misiune contra timp, sa ucideti 20 de Arcasi salbatici in 30 de minute. In cazul in care esuati veti pierde medalia si nu veti primi cal, Aveti grija sa nu incurcati Arcasii salbatici cu Arcasi salbatici duri.

Medalie de calArcas salbatic


Dupa ce ati facuti misiunea mergeti la Grajdar. Peste 24 de ore veti putea cumpara imaginea de cal de la Grajdar. Aceasta costa 100000 yang.

Imagine de cal

Calul poate fi chemat cu Imaginea de cal (click dreapta pe ea). La inceput sansa de a chema calul este 10% , deci cel mai probabil nu va veni din prima incercare. Fiecare incercare consuma 100PM.
Calul trebuie hranit cu Fan pentru a nu muri. Fanul pica la orice monstru incepand cu nivelul 25.

Fan

La inceput calul are nivelul 1. Pentru a ii creste nivelul trebuie sa ii duceti cate o Medalie de cal Grajdarului si sa faceti misunea corespunzatoare. Toate misiunile calului incepator, de la nivel 2 la nivel 10 sunt foarte usoare. Nu trebuie decat sa calariti pana la anumite puncte pe harta. In cazul in care descalecati (si esuati misiunea) nu pierdeti medalia de cal.

Calul armat (nivel 11-20)


De pe calul armat se poate ataca. Calul armat se poate obtine incepand cu nivelul 35. Calul devine armat la nivel 11.

Pentru a obtine Calul armat trebuie sa mergeti la grajdar cu o Medalie de cal. Veti primi o misiune complicata, sa omorati 100 de Serpi arcasi sau 100 de Arcasi scorpioni. Pentru a o termina aveti nevoie de ajutor. Daca sunteti intr-o grupa in care sunteti lider toti monstrii omorati vor fi considerati in misiune.
Dupa ce ati facut misiunea mergeti la grajdar si dupa 24 de ore veti putea cumpara Cartea arme si cai cu care chemati Calul armat. Aceasta costa 500000 de yang.

Cartea arme si cai

Calul armat este chemat cu Cartea arme si cai iar Imaginea de cal nu va mai folosi la nimic. Fiecare chemare a calului consuma 200 PM.

Calul armat se hraneste cu Morcov. Morcovul pica la orice monstru incepand cu nivelul 35.

Morcov

Misiunile Calului armat:


Nivel 12: Ucide 5 Bo
Nivel 13: Ucide 5 Choung
Nivel 14: Ucide 10 Generali orci
Nivel 15: Ucide 10 Orci Negrii
Nivel 16: Ucide 10 Despoti Inalti
Nivel 17: Ucide 10 Paianjeni Gheara Toxic
Nivel 18: Ucide 20 Beduini
Nivel 19: Ucide 10 Golemi de Gheata
Nivel 20: Ucide 20 Tigrii Luptatori

Calul militar (nivel 21+)


Calul militar se poate obtine incepand cu nivelul 50. Calul devine militar cand ajungeti la nivelul 21 al calului. In plus fata de Calul armat, Calul militar are magii.

Pentru a obtine Cal militar mergeti la Grajdar si veti primi o misiune si mai dificila decat la Calul armat. Trebuie sa omorati in 30 de minute 300 de Arcasi diavoli (Turnul demonilor/DT). La fel ca la Calul armat, puteti face grupa in care sa fiti lider.
Dupa ce ati facut misiunea mergeti la Grajdar si peste 24 de ore puteti cumpara Cartea armata si cai cu 1000000 yang. Cu aceasta veti chema Calul militar.

Cartea armata si cai

Calul militar se cheama cu Cartea armata si cai iar Cartea arme si cai nu va va mai fi de folos.Fiecare chemare a calului consuma 300 PM.

Calul militar se hraneste cu Ginseng rosu. Ginsengul rosu pica la orice monstru incepand cu nivelul 50.

Ginseng rosu

Pe servere oficial Gameforge nivelul maxim al calului este 21, Pe altele este 30.

Magiile calului militar

Pentru a obtine puncte pentru magii trebuie sa cititi Cartea artei de a calari. In cazul in care cititul reuseste veti primi un punct. Cartile pot fi citite imediat una dupa alta, nefiind nevoie sa asteptati 24 de ore. Evolutia magiilor este la fel ca in cazul competentelor caracterelor. Intre nivelurile 17 si 20 se face M1. Cu cat aveti mai multe puncte cu atat damage-ul skillurilor creste. Daca nu aveti cal militar dar aveti nivel 50 puteti citi Cartea artei de a calari si veti primi punctele cand va luati Cal militar.

Cartea artei de a calari

Lupta de pe cal: Dati multe lovituri in lateralul calului facandu-va loc daca sunteti inconjurat de inamici. Disponibil de la nivel 50.

Rafala de sageti (disponibili doar pentru ninja): Atacati un singur inamic tragand mai multe sageti deodata, in timp ce calariti. Disponibil de la nivel 50.

Tropait: Calul merge cu viteza spre adversari,se opreste brusc si ii paralizeaza pentru cateva secunde. Similar Vajaitului de la Razboinicii Corpolari. Disponibil de la nivel 52.

Atac in valuri : Asemanator Ragetului Samanului Zmeu. Atacati mai multe tinte deodata, dar nu aveti posibilitatea de a va misca. Disponibil de la nivel 55.

Hranirea calului

Calul trebuie hranit pentru a nu muri. Chiar daca nu intrati in joc calului i se face foame si poate muri. Cand calul este chemat aveti in stanga sus o iconita a carei culoare va indica in ce stare este calul. Cu cat folositi mai mult calul cu atat i se va face foame mai repede.

Verde. Calul este in stare perfecta si nu trebuie hranit.

Galben. Calului ii este foame. Este recomandat sa hraniti calul cand iconita este galbena.

Rosu. Calul este pe moarte. Trebuie sa il hraniti imediat sau va muri in scurt timp (2-3 ore)

Gri. Calul este mort.


Cat rezista calul fara mancare in functie de nivel:

Nivel 1: 2 zile
Nivel 2: 2-4 zile
Nivel 3: 4-6 zile
Nivel 4: 6-8 zile
ivel 5: 8-10 zile
Nivel 6: 10-12 zile
Nivel 7: 12-14 zile
ivel 8: 14-16 zile
Nivel 9: 16-18 zile
Nivel 10: 18-20 zile
Nivel 11: 3 saptamani-1 luna
Nivel 12+: 1 luna

Invierea calului

Daca moare calul poate fi inviat utilizand iarba maimutei. Pentru caii incepatori trebuie folosita Iarba maimutei usoare, pentru caii armati, Iarba maimutei normale, iar pentru caii militari, Iarba maimutei dificile. Daca aveti iarba maimutei corespunzatoare puteti merge la Grajdar si selecta optiunea "Invie calul".

Iarba maimutei usoare - Pica in ultima incapere din Temnita maimutelor usoare


Iarba maimutei normale - Pica in ultima incapere din Temnita maimutelor normale


Iarba maimutei dificile - Pica in ultima incapere din Temnita maimutelor experte

Pentru a gasi ultimele camere urmati hartile din: Ghid Temnitele Maimutelor

Puteti creste sansele de chemare a calului citind Manual de imblanzit cai. Fiecare citire reusite va ofera un punct. Nivelul maxim este 10 la care calul vine sigur.

Nivel 1: 15% sanse sa vina calul.
Nivel 2: 20% sanse sa vina calul.
Nivel 3: 30% sanse sa vina calul.
Nivel 4: 40% sanse sa vina calul.
Nivel 5: 50% sanse sa vina calul.
Nivel 6: 60% sanse sa vina calul.
Nivel 7: 70% sanse sa vina calul.
Nivel 8: 80% sanse sa vina calul.
Nivel 9: 90% sanse sa vina calul.
Nivel 10: 100% sanse sa vina calul.


Manual de imblanzit cai

Atunci cand urci pe cal primesti bonus VIT, INT, STR si DEX. Acesta creste cu fiecare nivel al calului:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...